Makelaar – 6 tips om er een in te huren

Makelaar – 6 tips om er een in te huren

Het is voor kopers en verkopers altijd aan te raden om bij de aan- of verkoop van een huis gebruik te maken van een makelaar. Er zijn veel redenen waarom. De agenten hebben toegang tot allerlei belangrijke informatie die in je eentje moeilijk te vinden zou zijn. Hier zijn een paar tips om veelgemaakte fouten bij het inhuren van een makelaar te voorkomen:

Makelaar

Makelaars voor beide partijen: Deze tips zijn van toepassing bij het verkopen of kopen van een huis. Loop eerst met hun cliƫnt rond met alle benodigde papieren makelaars Dordrecht. Ten tweede, communiceer met andere partijen die betrokken zijn bij de transactie en de koper. Ten derde, geef informatie over de inspectieprocedure aan de persoon die de verbeteringen aan het huis koopt. Blijf ten slotte hun klant ondersteunen tijdens het sluitingsproces. Dit omvat ook het innen van de maandelijkse betalingen en het afhandelen van eventuele problemen.

Kopers: De meeste kopers moeten een makelaar inhuren tijdens het verkoopproces van een huis. Dit komt omdat de sluitingskosten hoger zijn dan de werkelijke waarde van het huis, die in sommige gevallen tot tien procent kan oplopen. Vanwege deze hoge sluitingskosten willen de kopers er zeker van zijn dat ze het meeste geld krijgen voor het huis dat ze kopen, daarom is het het beste om een makelaar aan uw zijde te hebben.

Klik hier om meer te lezen: http://nouwen.nl/